úterý 2. června 2015

Putování po vinařských stezkách Strážnicka 2015 - Pozvánka

GPX soubor pro navigace: Trasa pro velké cyklisty 45km / Trasa pro malé cyklisty 33 km



Kdy: 6. června 2015 (možnost registrace 9-11 h)

Kde: start náměstí Svobody Strážnice, ukončení Petrov - Plže

Kontakt: Nadace Partnerství, Eva Kvapilová, tel. 608 337 137, eva.kvapilova@nap.cz


Další výlet ze seriálu Krajem vína vás zavede na Slovácko. Ať jste zdatní cyklisté nebo rodina s dětmi, budete mít možnost zažít atmosféru přicházejícího léta mezi vinicemi, objevit tajemství vinných sklepů, navštívit místní památky, ochutnat místní speciality a vyhrát zajímavé ceny. Na trasách vás čekají zastávky ve vinných sklepech, vyhlídky z atraktivních rozhleden, návštěvy památek či místních zajímavostí.Jedním z lákadel na trase je i oblíbený košt gulášů v Tvarožné Lhotě, kde kromě gulášů budete moci okoštovat i dobroty vyrobené ze zdejších tradičních oskoruší. Putování po vinařských stezkách Strážnicka zakončíme v unikátní sklepní uličce v petrovských Plžích na Otevřených sklepích Strážnicka, kde vás kromě skvělého slováckého vína čekají dvě desítky pohostinných vinařů, potulná cimbálka i dobré jídlo.


Start

Akce je otevřena široké veřejnosti - zdatným cyklistům i rodinám s dětmi na kole, ale i pěším. Účast si není nutné rezervovat předem. Stačí dorazit v sobotu 6.6.2015 mezi 9. a 11. hodinou na registraci na náměstí Svobody ve Strážnici.


Startovné + Cyklopasy

Startovné činí 120 Kč (v ceně je sklenička, nosička, cyklopas s mapou tras a razítkovacích míst + volný vstup na Otevřené sklepy Strážnicka v cíli putování v petrovských Plžích). Jako bonus každý účastník obdrží vstupenku 1+1 zdarma do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách!). Startovné neplatí účastníci do 18ti let.
Na trasu vyrážíte v tempu sobě příjemném, na zastávkových místech na trase můžete sbírat do cyklopasu razítka a pokud v cíli odevzdáte slosovatelný kupon, můžete se zúčastnit oblíbeného závěrečného slosování, ve kterém lze vyhrát  hodnotné ceny - pobytové vouchery v zařízeních certifikovaných Cyklisté vítáni, vína z regionu, cyklodresy a další doplňky z Moravských vinařských stezek.

Speciální akce - přijeďte v tričku letošní kampaně Do práce na kole a my Vám dáme startovné za poloviční cenu!

Trasy

Přiraveny jsou pro vás 2  trasy pro cyklisty jedna  pro pěší. Na jednotlivých trasách budou domluveny zastávky ve vinných sklepech a na zajímavých místech, kde můžete ochutnat  místní speciality. Co kdo na zastávce vypije a sní, to si zaplatí, degustační vzorečky vín u vinařů stojí okolo 10 - 15 Kč. Každá zastávka bude otevřena po dobu cca 3 hodiny, takže si můžete rychlost absolvování trasy přizpůsobit svému tempu. Ať už jste z daleka či z blízka, nemusíte se bát, že se ztratíte, protože trasy budou dobře vyznačené.

trasa pro velké cyklisty (45 km)

trasa pro malé cykllisty (33 km)

trasa pro pěší (15 km)


Zastávková místa



Cíl

V cíli výletu v petrovských Plžích vás bude čekat na 20 petrovskýchvinařů, spousta dobrého jídla, cimbálka, a v 17 hod. slosování odevzdaných cyklopasů a vyhlášení výher. Vyhrát můžete pobytové balíčky na vinařských stezkách - třeba ubytování pro 2 osoby na stylovém statku Jáňův dvůr v Novém Přerově nebo v  Hotelu Rezidence TGM v srdci Znojma, anebo balení vín, cyklodresy a trička Moravských vinařských stezek, publikace Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy atd.  Prokážete-li se skleničkou z Putování
po vinařských stezkách Strážnicka, neplatíte vstupné, pouze degustační vzorky, které vypijete.


SEO

Žádné komentáře: