pondělí 1. července 2013

29.6.2013: Cyklotoulání po Chřibech.


Poslední červnovou sobotu jsme si naplánovali cyklotoulání po Chřibech. Domluvili jsme se Solniteamem, že vyjedeme od motorestu Samota. Skvělá restauračka s parádním areálem v okolí... musím říci, že to tam upravili velmi pěkně... já si na stejném místě ještě pamatuji asfaltové parkoviště a velký bordel v okolí. Teď tam je krásný přírodní areál s dřevěnými atrakcemi pro děti. Vřele doporučuji, děcka se tam vyřádí a vy si odpočinete :-)
A teď hurááá na kola a směr rozhledna Brdo. Je to první kamenná rozhledna postavená v České republice po více jak 70 letech. Rozhledna stojí na nejvyšším vrcholu Chřibů a je vysoká 23,90m. Nahradila původní, 20m vysokou dřevěnou rozhlednu, která v sedmdesátých letech dosloužila. Z rozhledny můžete dohlédnout na Roháče, Malou Fatru, Jeseníky a samozřejmě Beskydy, Vsetínské vrchy a Malé či Bílé Karpaty. Zde jsme se pokochali pěkným výhledem a zakoupili turistickou známku no.1009 Brdo - Chřiby. Dále pokračujeme po značené cyklotrase na lesní penzion Bunč. Je zde pěkná stylová restauračka s velkým venkovním areálem, ideální místo pro turisty a cykloturisty. Samozřejmě jsme nemohli zapomenout koupit místní turistickou známku no.1087 Bunč - Chřiby. Po občerstvení a krátkém relaxu se vracíme stejnou cestou zpět na motorest Samota.
Během cesty se v plné síle projevilo letošní "aprílové" počasí a tak se střídalo sluníčko s deštěm... už nám chyběl jenom sníh :-) Ale teplota byla ideální a tak jsme si to užili.
Celkem jsme najeli necelých 21km v kopcovité krajině. Cesta je z poloviny asfaltová a před Brdem přechází v klasickou lesní cestu, před Bunčem dělají asi novou cestu a tak je terén hodně kamenitý.
Cestou zpět jsme ještě autem navštívili hrad Buchlov a zámek Buchlovice
Odloveny 2 TZ, 3 keše a založeno 6 munzee.
Účastníci zájezdu: Majka, Jenda, Jana a Libor.




Žádné komentáře: