sobota 20. dubna 2013

20.4.2013 Při eventu 1.Geokuličkáda bude spuštěna MUNZEE Lužák.

Něco málo o Munzze Lužák s restaurací... a co je hra Munzee.
Edit: Event byl skvělý... po více jak 35 letech jsem si zahrál "kuličky" a hned první kulička mi spadla do "ďůlku"... no potom to už bylo horší :-D
A tady je pár fotek:


A teď ještě o dnešním eventu...

 

Kulicky patrí mezi nejstarsí sporty vubec. Nejstarsí nalezená kulicka pochází z Egypta a datuje se do roku 3000 let před n. l.
Tuto hru svého casu hrávali i Caesar ci Romulus Augustu, v Nemecku zaznamenala velký rozmach kolem roku 1500 a v Anglii se staly kulicky populárními v dobe vlády Elizabety I (1533 - 1603).
Je to jednoduchá hra, ve které se hráci snazí dostat cvrnkáním malé kuličky do dulku vyhloubeného v zemi.

Základy pravidel
• Proti sobe hrají vzdy dva hráci. Své kulicky mají dostatecne barevne odliseny. Zároven by meli pamatovat na to, ze ne vsechny kulicky budou na kazdém povrchu dobre viditelné. Cílem je dostat vsechny své kulicky do dulku jako první.
• Nejdríve se vybírá, kdo bude ve cvrnkání zacínat. Zapocne se takzvaným "rozhozem", kdy kazdý z hrácu vyhodí k dulku jednu kulicku a ten, který má svou kulicku blíze, rozhoduje o tom, zda bude cvrnkat první nebo druhý.
• První hrác si stoupne na cáru hodu a vyhází vsechny své kulicky do dulku. Muze kulicky házet postupne nebo najednou, jak sám chce. Poté hází druhý hrác.
• Pak dojde na samotné cvrnkání. Hrác cvrnká jedním prstem - jedno kterým. Cvrnká se vzdy jen do jedné vlastní kulicky. Ta pak muze zasáhnout libovolný pocet dalsích kulicek i souperových. Hráci se vzdy po jednom cvrnku strídají.
• Vyhrává ten, kdo první docvrnká vsechny své kulicky do dulku.


Tímto Vás zveme na 1.geokulickiádu, která se bude konat 20.4.2013
od 12.00 hodin v areálu Luzáku.
Hrát se bude s hlinenými kulicky,ale kdo bude chtít muze i se sklenenkami.
V míste je i dobrá hospudka, takze zízní a hlady neumreme a pocet není omezen

Žádné komentáře: